a

info@slg-solarenergy.nl
Stuur ons een e-mail

Financiering

Financiering

Wat kosten zonnepanelen?

Natuurlijk, de aanschaf van zonnepanelen kost geld, maar u verdient dit ook weer terug. U bent niet alleen duurzaam bezig, maar uw energierekening wordt ook lager. U merkt het dus in uw portemonnee! Hoe groot uw besparing is, hangt af van uw energieverbruik en de ligging van uw dak. Wilt u weten wat de kosten voor zonnepanelen zijn in uw situatie? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Bovendien kunt u ook profiteren van de (nog) bestaande regelingen.

BTW zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen laat installeren, hoeft u sinds 1-1-2023 geen BTW meer te betalen. Verder kunt u nu nog gebruik maken van de salderingsregeling.

 

Salderingsregeling

Salderen betekent dat uw energieleverancier de teruggeleverde zonnestroom 1 op 1 verrekent met uw verbruik (op jaarbasis). Stroom die u dus niet direct gebruikt kunt u op een ander moment – bijvoorbeeld als het nacht is of de zon minder schijnt – weer gebruiken. Voor de stroom die u teruglevert boven uw verbruik krijgt u een vergoeding.  Het kabinet is van plan deze regeling vanaf 2025 tot 2031 af te bouwen. De eerste kamer moet hier echter nog over beslissen. Volgens de overheid leidt de aangepaste regeling tot een vergelijkbare terugverdientijd.

Subsidie zakelijk

Bent u ondernemer of eigenaar van een pand en wilt u graag zonnepanelen laten plaatsen. Mogelijk komt u dan in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++). Op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leest u hier meer over.

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd op zonnepanelen is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Echter, gemiddeld kunt u in zeven tot acht jaar tijd de investering terugverdienen. Als de elektriciteitsprijs gaat stijgen, gaat het terugverdienen sneller. Dit geldt natuurlijk ook andersom: als de prijs daalt, gaat het terugverdienen langzamer. Aangezien zonnepanelen circa 25 jaar meegaan, profiteert u ongeveer nog 18 jaar van gratis stroom.

Wij hopen u enige duidelijk te hebben gegeven wat de kosten voor zonnepanelen zijn. Heeft u toch nog een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor advies, neem dan contact met ons op.