info@slg-solarenergy.nl
Stuur ons een e-mail

Financiering

Financiering

Wat kosten zonnepanelen?

Natuurlijk, de aanschaf van zonnepanelen kost geld, maar u verdient dit ook weer terug. U bent niet alleen duurzaam bezig, maar uw energierekening wordt ook lager. U merkt het dus in uw portemonnee! Hoe groot uw besparing is, hangt af van uw energieverbruik en de ligging van uw dak. Wilt u weten wat de kosten voor zonnepanelen zijn in uw situatie? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Bovendien kunt u ook profiteren van de (nog) bestaande regelingen.

BTW zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen laat installeren, kunt u de BTW hiervan terugvragen. Het is eigenlijk een indirecte subsidie van 21%. De zonnepanelen BTW teruggave regelen wij voor u, zodat u er verder geen omkijken naar heeft.

Zonnecalculator

Salderingsregeling

T/m 2023 kunt u sowieso nog gebruikmaken van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Dit houdt in dat het overschot van de energie die uw zonnepanelen opwekken, terug geleverd wordt aan het stroomnet. Die kunt u dus op een ander moment – bijvoorbeeld als het nacht is of de zon minder schijnt – weer gebruiken. Dit levert u de komende jaren nog veel voordeel op.

Vanaf 2023 gaat de regeling gewijzigd worden en wordt deze geleidelijk afgebouwd. Volgens de overheid leidt de aangepaste regeling tot een vergelijkbare terugverdientijd.

Subsidie zakelijk

Bent u ondernemer of eigenaar van een pand en wilt u graag zonnepanelen laten plaatsen. Mogelijk komt u dan in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++). Op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leest u hier meer over.

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd op zonnepanelen is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Echter, gemiddeld kunt u in zeven tot acht jaar tijd de investering terugverdienen. Als de elektriciteitsprijs gaat stijgen, gaat het terugverdienen sneller. Dit geldt natuurlijk ook andersom: als de prijs daalt, gaat het terugverdienen langzamer. Aangezien zonnepanelen circa 25 jaar meegaan, profiteert u ongeveer nog 18 jaar van gratis stroom.

Wij hopen u enige duidelijk te hebben gegeven wat de kosten voor zonnepanelen zijn. Heeft u toch nog een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor advies, neem dan contact met ons op.